حزمتان من السبانخ، 1/2 كيلو لحم مفروم خشن، 10 فصوص ثوم، صنوبر (حسب الرغبة)، ملعقة زيت نباتي، ماء، رشة بهار، رشة ملح، 1 ملعقة طعام كزبرة يابسة تنقى السبانخ من الاوراق الصفرا ومن ثم تفرم فرماً ناعماً مع العروق وتغسل جيداً من التراب. يحمى الزيت وتقلى فيه حبات الصنوبر وترفع جانباً. تقلّى اللحمة المفرومة بنفس الزيت ويضاف الملح والبهار. يفرم الثوم فرماً خشناً ويضاف للحمة مع التقليب ثم تضاف الكزبرة وتقلّب مع الخليط. تضاف السبانخ المفرومة خشناً وتقلّى قليلاً مع الخليط ثم يضاف كوب من الماء الساخن أو حسب الحاجة وتغطى الطنجرة حوالي ربع ساعة. توضع في طبق التقديم وتزين بالصنوبر المقلي ويقدّم إلى جانبها الأرز المفلفل والليمون. ممكن أن يقدّم إلى جانبها اللبن المثوّم. |
هأقدم لكم اكلات شهية وجميلة من كل البلاد مصرى وخليجى وآسيوى وهندى وعالمى وكمان هاقدم لكم نصائح للمطبخ وحلول للمشكلات اللى ممكن تقابلكم وتقدورا تتوصلوا معايا لو حابين تسألوا عن طريقة أكلة معينة او نصيحة او حل لمشكلة بتقابلكم وانا ان شاء الله هساعدوكم واقدملكم كل ما هو مفيد وشهى ولذيذ
الثلاثاء، 5 يونيو 2012
السبانخ باللحم المفروم
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق